luni, 9 februarie 2009

Care-i afacerea cu virusul ăsa ?

Am lăsat calculatorul deschis şi am ieşit puţin în oraş să rezolv o mică afacere cu cineva. Odată bussiness-ul încheiat m-am întors repede să-mi continui munca la computer. Mă aşteptam să-l găsesc tot pornit. Ok, mi-am zis, poate a fost o problemă cu alimentarea de la curent, aşa că i-am dat drumul fără să mai stau pe ganduri.

Şi am rămas... mască !

În primul rând că a pornit foarte greu. În al doilea rând, după ce în sfârşit s-a încărcat sistemul de operare - Windows - am constatat că am un desktop vraişte. Şi în al treilea rând, cred că m-am ales cu un virus de toată frumuseţea. Ar fi de prisos sa mai spun că aveam instalat un antivirus activ cu update la zi.

Bun.

După cum vedeţi în imaginea de mai jos,


ESET NOD32 Antivirus
m-a alertat că a găsit virusul misterios, şi m-a invitat să şterg ori să curăţ fişierul infectat, ceea ce am şi făcut. Am data mai intâi Clean, apoi Delete dar în loc să primesc confirmarea că am încheiat afacerea cu nenorocitul ăsta de virus, am primit o nouă alarmă, destul de ciudată.


Deci care-i afacerea că tot nu am înţeles? Trebuie să mă deconectez de la net ca să scap de virus? Mai bine închid calculatorul înapoi şi mă întorc în oraş că mai am câteva tranzacţii de încheiat şi văd eu după ce mă întorc. Sau poate mă ajutaţi voi cu ceva idei. Parcă nu aş prefera un nou Clean Install de Windows.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu